A kosarad üres.

Próbáld ki a

Amerikai palacsinta túróval

Főzési idő:

Nincs megadva

Elkészítési idő:

Nincs megadva

Elkészítési idő:

20

Hozzávalók:

8 palacsintához:

  • 4 tojás fehérje és sárgája
  • csipet só
  • 200 g házi túró
  • 40 g nyírfacukor
  • 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
  • 112,5 g sima liszt
  • 1 tk vaj
Elkészítés:

Az amerikai palacsinta nem éppenegy diétás étel, de ha van egy megbízható, garantáltan tapadás mentes palacsintasütőnk, akkor még ebből a finomságból is lefaraghatunk pár kalóriát. A Delimano palacsintasütőben gyerekjáték az amarikai palacsinta sütése is.

Első lépés

A tojások fehérjét verjük kemény habbá a csipet sóval. A tojás sárgát keverjük ki a nyírfacukorral, a túróval és a liszttel, lehetőség szerint krémes állagúra. Ebben egy mixer gép segítségünkre lehet. A felvert tojás fehérjét 2-3 adagban, óvatosan keverjük bele a masszába.

Második lépés

Amennyiben kerámia bevonatos palacsintasütőt használunk, csak egy csepp vajra vagy olajra nem lesz szükség, amivel jelentős kalóriákat spórolhatunk meg magunknak. TIPP: Egy vízbe mártott fagylaltos kanállal viszonylag egyforma méretű palacsintákat tudunk sütni. A tűzhelyet közepes hőfokra hevítsük, és tartsuk egyenletes hőmérsékleten. Tegyünk rá egy adag tésztát, és addig süssük, amíg a széle láthatóan sötétebb sárga nem lesz, előbb ne forgassuk, mert ha nem szilárdult meg eléggé, akkor forgatáskor szétfolyhat az egész.

Harmadik lépés

Egy széles műanyag lapáttal forgassuk meg a palacsintát, és süssük át a másik oldalát is. Ha nincs ilyen palacsintasütője, akkor kevés vajon süsse ki a palacsintákat. A vajat 140 fok fölé nem lehet hevíteni, mert megég.

A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu

Szerző : Rita Konyhája